nenoneno ;)

June 15, 2012

politeknik shah alam atau unikl ?

Assalamualaikum dan salam sejahtera. ^^,

hey readers!! Fyi, iki tengah pening kepala fikir nak sambung belajar kat mana. aduih. upunye result iki dapat  dekat sini :-
okey. ini upu nye result. politeknik premier shah alam. 


And and a few days before dapat tawaran, iki ade pergi pejabat mara. diorang ade wt cm open day kut. I'm not sure ape bende. tp banyak banyak U yg under marah lah. cm kptm lah unikl lah. ha ni semua si cinonet tu punye kerja .

elisa : ki jum g interview unikl-physiotherapy nak? kite cube cube je.

Ha, nampak tak permainannya disitu. ahaha. act, both of us pun tak tahu yg sebenarnye bukan interview. and kalau nak physio, kena daftar online. pastu borak punye borak ngn kakak tu dia orang sarankan kita orang amik CHEMICAL ENGINEERING-BIOTECH. Kite orang cm terpinga pinga gak lah masa tu kan. die terang terangkan pasal course tu. Yet, kite orang blur blur je. ternyata ainaa paling blur antara kita orang kat situ. HAHA.

Pastu my beloved mom cm excited je nak suruh amik tu. Sampaikan parent aku ngn parent elisa pun cm jadi POMPOM GIRL lah kat belakang kite orang. ''yeay terima tawaran tu. terimalah terimalah!!'' erkk!:15:HAHA okey lah kita orang terima. isi borang semua lah kan. Tapi bukan daftar yang official lah. Kalau dh bayar Rm 250 baru lah tanda kita terima tawaran tu. 

Masa tu, iki sebenarnya dah tawar hati ngan UPU kan. Iki rasa cam rayuan kali ni mesti tak dapatnye. Nak taknak iki cm try lah fikir kebaikan Unikl aka U swasta nie. thn iki dah cam suke lah kt unikl nie. cm dah iyo-oo lah nak g unikl ngan elisa. that time I was like ''OKEY DONE! PERGI UNIKL!!" iki pun cam dah fikir sume pasal unikl. tak henti henti fikir pasal unikl. and that time iki macam dah suka kat unikl tu ha. 

Pastu bila dah dapat keputusan UPU yang seperti diatas tadi tu. suddenly my parent  tukar fikiran and suruh pergi poli shah alam aka POLITEKNIK SALAHUDDIN ABDUL AZIZ SHAH !!  :face24:

aigo aigo aigoooo! :131: hati dah ade dekat UNIKL. Tiba tiba PSA plak duk datang minang. serious pening. and tak tahu nak buat apa. haih. Tapi nampak sangat yang parent iki nak iki g politeknik.kali ni serious gak ah. hmm. entah lah. i don't know what to do.

Dulu kan masa sekolah iki cam beriya lah nak civil engineering kan. serious nak sangat. tapi someone ade cakap ''huuyai mentang mentang ayah kerja dalam bidang tu anak anak semua nak ikut jejak ayah'' iyoolah. tak terpikir dek akal den.*haaa kan dah terkeluar slank nogori den* HAHA kakak lia dah lah amik civil engineering gak. hmm. dari situ yang buat iki tak minat sangat nak amik kejuruteraan awam nie.:face61:

Ada tak sesiapa yang sudi nak bagi idea? What the hack I suppose to do now?  hmm. ikut je apa yang parent aku suruh atau pun ikut je apa yang kepala otak aku nak ni. jangan cakap ikut kata hati. kalau diikutkan kata hati, iki nak duduk rumah je. HAHA -,- APTB. peningnya!! ~~ :face59:


p/s:apehal seh ngan otak gua. otak gua stuck tak dapat fikir
apa yang gua nak sebenarnya.mata gua rabun tak dapat lihat mana 
yang bagus atau pun tidak. hmm.

2 comments:

anne asry (安阿斯利) said...

my advise amik poli tu....
nnty nyesal..

ikiketetel said...

ouh yeke. ramai yang cakap amik poli. hihi. thanks ^^,