nenoneno ;)

January 27, 2012

hidup sebagai promoter :)

hoo, nmpak tak tuu?kite keje sini lerrr.ahaha. kite keje kt parkson sebagai part-time promoter meh.aritu ade wt post nk cari kje right? haa, dah dapat.alhamdulillah.dah nak sebulan keje situ.awesome jugak lah kan. rm4 sejam.keje tak susah mne pun.hikhok.

Imma part-time promoter under company triumph ;) *seriously iki ta tau cmne nak sebut 'triumph' tu in correct way.esh! iki ade gak lah try nak dgr cmne cstmer sebut kan.macam2 cara dorang sebut ==' 

time keje kat sini lah iki dpt belajar macam2 bende about girls! bhahaha.ade yang macam ini dan ade juge yang macam itu.

'DONT JUDGE THE CSTMER BY THEIR COVER'
haa, tu yang iki belajar.act, dont judge a book by its cover.kadang kadang, cstmer yang pakai biase2, tak melaram sangat tu yang kaye and borong macam2.kalau nak dibandingkan dengan cstmer yang cam mak datin, tp datang tengok harga terus bla.ahahaha.bukan nk mengutuk, tapi itu hakikatnye.layan orang yang bajet kaye and ala ala mak datin sangat2 susah okey.ade je yang tak kena.puih.but, so far iki takde la sampai nak maki cstmer bile belakang2.just gelakkan perangai cstmer yang bermacam2 ragam je. motif sebut maki cstmer?? hmmm. adelah staff parkson nie suke sangat mencarut and kutuk2 cstmer belakang2. manusia zaman sekarang. dorang datang bawak rezeki, maki2 buat ape? hmm.ade otak tak guna.

MENGENALI RAGAM MANUSIA
ni yang paling penting sekali.macam macam ragam manusia ade.pheww.baik cstmer ataupun rakan sekerja.ahaha. kalau nak cerita pasal cstmer memang sampai besok pun tak sudah. rakan sekerja? yang tu ade macam-macam ragam jugak.hoo.sepanjang iki kerja parkson, selain rakan-rakan kerja yang kenal masa sekola, kak izzah je yang iki boleh ngam.i mean boleh masuk ngn iki.ahaha. i dont know why yang lain tuuu, ahaha.tak nak cerita.susah nak ngam sikit.hmmm.mulut macam cilake pun ade jugak.sorry to say lah. imagin, kite tolong orang tu, thn orang tu cakap kite bodoh plak. dah la tak cakap terima kasih, lagi cakap kite bodoh. hmmph.takde adap bukan?? haih.macam macam.

BERSENDIRIAN
hihi.bersendirian ni doesnt mean kera sumbang okeyy.iki lebih suka bersendirian sebenarnyee.waktu kerja, waktu rehat dan sebagainye. dulu masa jaga fair, suka jugak lah duduk ngn kak izzah.lepak kt tempat dia. tapi fair dh tutup, iki kne jage kaunter triumph kan, sooo, sangat jauh nk lepak kt tempat dia. now, tiada istilah lepak okeyy.kerja kerja.kalau nak lepak pun, pergi tempat kak izzah je. hihiw.


TENTANGAN DARI CIK BOYFREN
hemm.tang nie memang buat iki stress. S T R E S S ~ ! #gary's way (gary dalam runningman, korean gameshow) hoho. okey, back to my story, tentangan dari cik boyfren memang sangat sangat hebat pada mulanya.tapi, 'super-iki' berjaya melembutkan hatinya.muehehe.okey, dia bagi kerja.tapi lama lama, dia tukar fikiran pulak.APTB! dia suruh berhenti.grr.lagi lah iki STRESS!! hmmm.bby, kiteww nk kerja lagilah.please.!dah la, mls nk cerita panjang pasal budak nie lagi.HUH

okeyy lah, thats all for now.muehehe.kbai.salam ;)

p/s:dee oli jum keje tempat lain ;D


2 comments:

@IzzAH loVE@ said...

HAHA... hidup parkson... * muntah * hahaa...

ikiketetel said...

esh. jangan lah muntah kak. ahahaha :D